Friday

IPG

hey3...
nk cte sket la sal IPG ni...
der pe ngan IPG ni??
pe maksud di sebalik IPG ni??
IPG maksudnya:
Institut Pendidikan Guru..
ak merupakan salah seorang dari pelajar IPG ni...
IPG ni sama ngan maktab ke??
yep...tapi ada bezanya...
IPG menghasilkan guru bertaraf IJAZAH sedangkan MAKTAB menghasilkan guru berDIPLOMA...
bukan untuk merendahkan mana-mana keluaran tapi ini adalah usaha kerajaan dalam meningkatkan taraf pendidikan rakyatnya...*tidak berbaur politik...blog ini bebas dari mana-mana unsur politik*
tu je kot nak share sal IPG ni...
lepas ni nak cite sal IPG kampus Perempuan Melayu tempat ak belajar sekarang ni la...
okay la...jumpa lagi nanti...


2 merapu bersama~~:

misluvcoklat said...

thnx 4 da info sis.
sy ada apply ipg ni .
hopefully dpt laa.
amin :)

tp kan ?
susah dak nak dpt?
hehe.
result skrg2nya nk brpa ek?
huhu..

eyn @ efujy said...

@misluvcoklat hehe~~alhamdulillah sbb tergerak hati adik utk apply ipg ni..insya Allah akn dpt..
nk ckp susah xder la sgt...akak pn xtau sgt la result kne brapa utk dpt masuk..mntak pe ek??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...