Thursday

syukran

ingin meluahkan rasa berterima kasih kepada ustaz ku..
sebab sudi membelanja kami satu kelas...
hehe~~bukan kami mintak tapi ustaz bagi...
so kita kne la bersyukur kan???
alhamdulillah sebab masih diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan...
tetiba teringat akan pesan ustaz masa kt sekolah dulu...
setiap kali kita bangun tidur...
kita kne lahirkan rasa syukur sebab masih diberi kesempatan untuk membuat amal kebajikan dan memajukan diri kita...jadi kat sini ak just nak tanya...
dah luahkan perasaan bersyukur korang ke belum??
jika belum mari kita sama-sama ucap alhamdulillah...
semoga hari ini lebih baik dari hari esok...
dan hari esok lebih baik dari hari ini..

[rEviEw] IRkah...



kali ni ak nak wat review sal satu laman sosial yang di rekomen oleh my fren...
IRkah...ak pn xtau sangat sebenarnya IRkah ni sal pe...
tapi benda ni lebih kurang cam facebook la...
facebook nama pendek fb kn...IRkah ni nama pendek dia IR..
eh...cm gelaran utk engineer lak kn??hehe...
eh pe ak merapu lak ni...
okay la..IR ni hasil idea dari seorang warga tempatan...Malaysia...
ak suka la nak sokong rakyat Malaysia ni...
so ak pn pergi la google dan nak tau lebih lanjut sal IR ni..
and then ak jumpa la blog ni...
rupa-rupanya...dia la yang cipta IR ni...
kalau korang nak tau sape yang baik hati cipta IR ni korang boleh klik link kt bawah ni...
bagi la cadangan membina korang...
ak pn baru join...
ok la..pe yang menariknya sal IR ni...
korang leh baca kt bawah ni...

Wednesday

[b2st] shock by b2st

haaa...hri tu ak ada cakap  tulis sal nak gunakan tag atau label bagi setiap post ak kan??
ni ak nak wat la ni...
ak just xtau nak wat tag pe...
so...kalau bagi sOnG ak akan wat nama artis atau group 2..
amacam?? lepas ni korang boleh la bagi idea camne nak 'tag'kan post ak ni ek..
ni nak share lagu shock...lagu ni da lama...
tapi ak juzt nak share jep...
this is the lyrics for this song...

Monday

tag n label 4 my post

jeles lak ble tengok blog orang len yang kemas je..
dia wat tag n label...
lepas 2 best la kn...sume dh ada dalam kategori sendiri...kalu nk baca pasal download bole je tekan n sume yang kuar pasal download je kn??
so ak nak wat gak la cam 2...
senang bagi ak nak track pe yang ak da post kn??
hehe~~

pening doe

aduih...ingtkan dh selesai...rupanya ada lg yang belum..huhu~
ok...malam ni berjaga lagi...
tu la..spe suh malas nak wat keje mse cuti...
kan skang dh kne tdo lambat...
tp xpe...tengah download gak pn...
ok...sambung wat keje balik...

Sunday

da lepas~~

satu lagi assignment da lepas...
ad lagi 4 assignment nak kena wat..
hehe~x sabau nak siapkan sume...
sekarang ni tengah duk sibuk wat keje tutor,prac, and ISL...
sume ni gara2 MQA la...
abes la tdo ak...
kne stay up wat keje la...
dh la xsuka stay up semata-mata nk wat keje ni...
kalu nk tengok cite xpe la..

perasaan ak skang ni...

should they stay together or divorce??

that is the title of our argument for language development just now...
it is really hot issue...

haha~~that song is not related anyways to this topic...
but what i'm trying to say is people always making decision without think of the aftereffect from it..
the topic that we discussed was if the couple are not compatible should they get divorced??
what do you think??
it's actually nothing much but we just make a persuasive/argumentative essay...
that is why we come out with this issue...
surely our lecturer want to see how we come out with the ideas and how we try to convince people to accept our opinion...
that is what called the persuasive essay...
try to convince the reader to believe in your opinion...

Friday

weekend datang lagi...

weekend tp maybe bukan macam weekend yang lepas...
minggu ni akan sibuk ngan kuliah ganti...
nak gak cuti sabtu n ahad...
please la...give us some time...
nak rehat gak...dah la jadual setiap hari padat...
xder masa langsung nak rehat sepenuhnya..

ish3...ni ke perangai cikgu cikgi???
suka merungut...
calm yourself a little bit...
take a deep breath..slowly..
this is what you gonna face when u go to teach...
ur student will grumble..taking behind ur back...
that's it...
ok eyn...stop now...think in positive ways...
good..haha~~self-reflection a little bit...

Thursday

assignment tgh loading

maaf la kat sume yang ada tinggalkn jejak kt shoutbox 2...
xdapat nak balas kunjungan anda buat beberapa hari ni..
sebab sibuk ngan assignment...


dalam minggu ni atau minggu depan baru boleh merdeka dari sume assignment ni...
tu pun kalu lecturer x bagi assignment lain...
harap2 la tak...
eh..eh...hari ni kan result SPM kuar kn??
nk ucap tahniah kat my juniors sebab dpt keputusan yang cemerlang...
semoga keputusan SPM bagi tahun2 akan datang akan lebih baik..
kalu yang tahun ni pun dh dapat perbaharui rekod tahun lepas...
tak mustahil yang tahun2 akan datang akan lebih baik kan??
tahniah la kt sume imtiazian yang berjaya...
sume berjaya sebenarnya...bangga menjadi pelajar imtiaz..eh..bekas pelajar...
buat rakan2 blogger yang ada singgah kat cni...
sudi2 kan la diri anda tinggalkan jejak anda di mana2 entri atau di...
terima kasih atas kesudian anda sume...
lepas ni saya akn balas kunjungan anda..

Wednesday

mencari-cari

ak sedang mencari-cari...
teman yang boleh dibuat calon menantu...eh..eh..
ke situ lak..hehe~~
teman yang boleh dibuat berbual sekarang ni...
pening nak cari soalan ni...
dari tadi asyik cari je tapi tak jumpa...
kenapa la susah sangat nak cari ni??
hmmm...baik ak reka je soalan tu..senang sikit kan..
hehe~time untuk jadi penggubal soalan lak...
lepas ni boleh la jadi penggubal soalan untuk spm lak kan??

Monday

hey intruder...

semalam penceroboh tu masuk lagi hostel kitorang...
sebenarnya dah banyak kali dia cuba masuk bilik student kat sini...
kalu sblom cuti ary tu dia ceroboh time hujung minggu je...
kali ni dia berani lak ceroboh time ary biasa...
tak...semalam ary ahad...patutla..
tapi kan semalam tu kiranya nak masuk ary biasa la kan??
kecoh semalam...kat blok ak...
padahal yang dia masuk tu blok sebelah...
ramai yang agak dia akan cuba masuk blok ak lak kali ni...
sebab kalu ikut yg sblom ni, dia akan pergi bergilir-gilir ke blok kami ni...
tkot la weyyyhhh..
kecian kawan ak semalam...
memang pengalaman yang menakutkan la kot kalu ak kat tempat dia...
korang boleh bce pengalaman dia kt sini....
hari ni ak x berani nak tdo kat blik ak sebab rumate ak xder..sepanjang minggu ni...
so memang ak tak sanggup nak duk sorang2 dalam bilik 2 lepas kejadian camni...
da la kt compartment tu ak sorang je...
sume yang len xder...tolong~
conclusion...tdo blik kawan yang duk sorang jugak...

~~loading~~


assignment in progress…
loading…loading…loading…
fail…
haha~~
i’m having severe headache because of the assignments..

Sunday

screaming out loud

entah betul ke idak grammar tu...hehe~~
frustrated ...simple word to describe my feelings right now..
anxious..uncertainty...huhhhh~~
tomorrow is the date due to submit my assignment..
i don't know what to do...
i'm rushing over...
critical essay..reflection..what am i supposed to do first...
padan dengan muka ak kn??hehe~~
time cuti enjoy sangat..dah tau ada assignment malas nak buat...
banyak alasan betul...
ni ak jadi jeles ngan aranaz sebab dia dah siap assignment dia walaupun bukan sume...
jeles3...hehe~
i better stop now...assignment awaiting..

Friday

~list cte yang nak download~

korang ada pe2 cadangan x nak download cerita pe??
ni hasil perbincangan kami la adik beradik sepakat nak download cerita ni...
sebab xder dalam koleksi kami lagi...hehe~~boleh kan aranaz??
aranaz 2 my sis...klik pada namanya untuk jenguk blognya..
kt bawah ni apa yang kami nak download...

~paradise ranch~
~world within~
~gantz~
~midas~
~royal family~

yang 2 je dulu kot...
xder nak share gambar dari cerita 2 sebab dah pagi...
da nantuk...tengok 2...macam budak kecik da sebab ngantuk sangat...
hehe~yang dia nak post entri baru sangat 2 kenapa??
eh3..lupa lak...entri ni nak buat auto publish...
sorry ek...entri ni ditulis pada pukul 2.26 am 18/3/2011...
hehehehe~~sje je nak menghabiskan masa...

Jom Sertai Bloglist Haris Kaito

kali ni ak berminat lagi nak join bloglist orang len...hehe~
almaklumla orang baru...kuik3...
kalu korang nak join sila rajinkan diri anda klik gambar kat bawah ni...bawah ni je...xyah cari jauh2..
korang leh baca syarat2 nak join jugak kat situ...

then korang kena ingat nyatakan korang ni lelaki ke perempuan...
kalu eyn konfem la pompuan kan??hehe~
pastu tag 3 orang kawan...
hehe~eyn nak tag sape ek??
ok la...kat bawah ni...diorang tau nyer...
~shira~
~mas~
~anis~
dah siap wat entri tu bagi link 2 kat blog empunya penganjur ni...
hehe~~eyn dah sudah...korang bila lagi??

Thursday

merempit???

hehe~knapa lak ak cakap ak merempit ni??
sekarang ni ak nk merempit laju2 ngan coursework yang ada...
mati la...mati la...mati la...
da beberapa hari x update entri sebab internet slow sangat..
padahal da guna stremyx...
haha~~dia nak suh tukar guna p1 4G la tu kot...
eh..pe kena mengena internet ngan coursework lak ni??
die..die...die...
lupa nak bawak balik kertas tugasan pe kena buat..
sekarang ni lagi 2 hari nak balik baru duk sibuk tanya kawan kena wat pe...
hehe~dah la kena wat tjuk mak aii...
susah giler kot...
k la....nampak gayanya ak kena wat la coursework ni skrg...
thx to my friend shira sebab bagitau pe yang kena wat..

Tuesday

knpe nak sedih2 ni???

huhu~~update blog cam taman bunga ni...
ayat tu datang dri seorang teman blogger..
dia cakap blog eyn macam taman bunga...
maceh3...hehe~~eyn xder pun nak wat blog ni macam taman bunga sebenarnya...
gambar tu je eyn jumpa masa eyn first buat blog ni...haha~
maybe eyn akan tukar background lain lepas genap sebulan eyn jadi blogger ni kot...
haha~eh..eh..
pe kaitan lak cerita ni ngan tajuk post eyn 2??
ok..sebenarnya eyn sangat2 cediyh...
sebabnya biar la eyn simpan...huhu~
bukan pe...xnak la heboh2 pasal benda ni kan...
bukan pe...benda kecik je...
lagipun buat pe kita nak sedih2...bila kita sedih ingat ALLAH...nescaya kita akan tenang...

...maafkan daku jika aku ada melukai hatimu...

[variety show] oh my school

eyn dh ada cerita ke sal oh my school ni??
eyn x ingat...huhu~
ntah pe2 la eyn ni kan??
baru nk masuk 19 dah jadi pelupa...
eyn cuma nk merapu je kali ni...
haha~bukan nk cerita sal show ni pn..
hehe~nak ajak kawan2 blogger sume join eyn tengok show ni kat KBS WORLD 
ASTRO channel 391..
jom~~
nanti eyn update lagi..

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

 
 
elow3 sume...
kali ni eyn nak masuk segmen baru yang abang ben wat ni...
segmen pe ek??2 yang kat kt tajuk post kali ni...
haaa~blogger ikut negeri kelahiran..
kalau korang nak tau lebih lanjut klik la banner kt atas ni...
 Sila ceritakan latar belakang anda ..
eyn ni lahir kat terengganu..dibesarkan kat terengganu jugak..
family eyn sume kat terengganu...so eyn ni anak jati negeri terengganu la kan??
eyn bangga menjadi rakyat negeri terengganu...eyn ni anak ke-4 dari 5 orang adik beradik
 korang nak tau nama eyn yang sebenar??rasanya eyn dah pernah bagitau dalam post yang sebelum ni...korang cari la ek...bukan malas nak bagitau tapi eyn suka bila orang baca post eyn yang lama2 tu...hehe~~nak cerita sal pe lagi
ek??
profesion anda sekarang??
 currently belajar kat IPG kampus Perempuan Melayu dalam course TESL...
kiranya eyn ni bakal guru la...walaupun eyn baru je masuk course ni tapi eyn sangat bangga...eyn semakin suka dengan pilihan yang eyn buat sekarang walaupun apa yang eyn pilih ni jauh sangat dari apa yang eyn cita2 kan...
blog favourite anda?kenapa?
eyn suka baca blog yang ada info2 yang eyn nak cari...haha~ni eyn cerita secara general la...
kalau nak eyn senarai takut aa yang terlepas pandang so eyn just bagitau jenis blog yang eyn suka baca...xpe kan??eyn suka baca blog yang ada bagitau review sal movie/drama korea ni...ataupun paling eyn suka yang bagitau info sal artis korea...eyn suka jugak baca blog yang bagi tutorial atau cara2 nak berblogging ni...haha~
kenapa??sebab eyn suka ikut perkembangan semasa...lagi satu senang kalau eyn nak tengok cerita atau majukan blog eyn yang daif ni...haha~betul ke x ayat 2??
blog yang anda tak suka masuk?kenapa?
setakat ni eyn suka baca semua blog...ntah la...tp eyn x jumpa lagi blog yang eyn x suka baca...lagipun x baik la main xsuka2 ni...mana tau kita x suka 1 blog ni..tapi banyak lagi blog yang x suka baca blog kita...hehe~so untuk elakkan benda2 camni eyn suka baca semua blog...
 impian anda terhadap blog anda...
hmm...impian ek??bagi eyn cukupla kalau blog ni mampu bagi eyn kepuasan dalam menulis dan meluahkan isi hati eyn...eyn lagi suka berkongsi dan berkawan ngan sume orang melalui blog ni...kalau boleh eyn nak cantikkan lagi blog ni...xtau la nak tulis pe lagi...hehe~~


k la sume...sehingga berjumpa lagi dalam post yang akan datang...
tatatititutu~

Monday

assignment oh assignment

cediyh..sangat cediyh...
banyak giler kot assignment nak kena wat...
amne ni???eyn dah rasa cam nak muntah bila sebut assignment pe tah lagi nak buat...
haha~macam2 alasan je eyn kan??
 bese la org belajar...memang banyak assignment nak kena wat...
aja aja hwaiting eyn...you can do it~
k la sume...eyn nak start wat assignment lak...mlm ni eyn nk sambung merapu lagi....

merapu sekejap...

td eyn dah cte sal running man kn??
skrg ni eyn nk cte lak sal oh my school...
oh my school ni adalah rancangan yang ganti star golden bell..
sekarang ni oh my school disiarkan di KBS WORLD setiap hari SELASA..
channel utk KBS WORLD kt ASTRO : 391
nanti eyn nak wat review la sal sume show and cter2 yang eyn tengok...
tu pun kalau eyn rajin la...haha~~macam la eyn suka sangat wat review ni kn??
ada blog yang eyn suka sangat baca sebab diorg ske sangat wat recap tentang rancangan yang eyn suka tengok...tp eyn tataw kalau eyn boleh tak nak wat macam dia...
pe2 pun kita sume ni unik....
eyn x tamau ikut macam org lain...eyn nak buat benda yang ikut style eyn...
so sume yang eyn post ni lahir dari hati yang suci murni...cewah~
eh pe yang eyn merapu ni??eyn sendiri tataw pe yang eyn tengah tulis ni...jap eyn nak baca blek...

wahhhh~eyn tak faham...tapi eyn nak post jugak...jangan marah ek kalau korang x faham...
eyn cuma nak merapu sekejap~
selamat malam...

Sunday

[variety show] running man

hari ni eyn nak cakap sket pasal variety show yang eyn suka tengok sekarang...
running man...dah lama sebenarnya eyn suka tengok show ni...
sejak rancangan ni mula terbit lagi...
minat sangat rancangan yang yoo jae suk ada...
mc yoo..haha~
ok..eyn just nak share ngan korang kalu korang xtau kt mne korang boleh download atau tengok show ni...
bagi yang dah tau xpe la kan...
eyn cuma nak share...
eyn tahu semakin ramai yang minat artis2..lagu2...cerita2 dari korea ni kn??
juz nak buat survey..korang ske download ke tengok online??
dan kat mne korang dapatkan apa yang korang cari tu??
ramai yang tertunggu-tunggu subtitle bagi rancangan yang diorang nk..
so bagi show running man...korang boleh dapatkan di iSUBS..
iSUBS memang subbing squad untuk show ni(running man)
korang jugak boleh tengok atau download family outing season 1 & 2 kalau korang nak...
kalau ada spe2 yang berminat nak dapatkan link bagi download apa2 juz bagitau kat eyn...
eyn tau banyak website utk download rancangan korea,jepun dan taiwan yang sediakan english subtitle...


Saturday

ALHAMDULILLAH

lega sebab selamat sampai ke terengganu tepat jam 6.00pagi td..
knpe bru skrg post??
letih sgt duk dlm bas 2..nek bas kul 9.00mlm smpai kul 6pg...
lme kn??sbb 2 letih sgt...pas2 terus g umh nenek kul 12.30tgh hari..
dlm kul 7 baru balik umh...
lps solat bru leh online...haha~
takziah kpd rakyat jepun atas musibah yg dialami...harap kwn2 kt jepun selamat...
xder pe sgt yg nk post kali ni...
thanks kat spe2 yg menjenguk blog ni spanjang semalam eyn x online 2...
sorry sbb xder post baru utk dibaca...
       
nukilan ini ditaip oleh.....
........eyn @ efujy........

Friday

WOW...PE KNE NGAN BUDAK NI??

umma...appa...eyn saranghaeyo...(petikan dri cte wonderful life)
ubah cket2 jek...
nk blek umah daaa....
td puas posing ngan kwn2 lps smbutan birthday dn persaraan lecturer kami...
huhuhu~~sume happy sbb dh nk blek...
mmg seronok sbb exam dh abes...
tp kn...keseronokan kmi sbentar je...sbb td dpt mcm2 asgnment...
ibu...abes la cutiku....uhuk3...
dh smpai kt blik ni...kne kemas brg2 sket..
knpe la kdc nk msok blik kami??
mls la nk msok kn sume brg2 tu dlm loker...
ingt loker kami 2 besar sgt ke nk msok kn brg2 kami yg byk 2...
2 dia...loghat pe 2??kalu kami besenya org utagha...
tp eyn org pantai timur...
haaha~kne kemas brg sbb nk kuar dri asrama nanti dlm kul 5.15pm...(lps asar)
bas eyn dlm kul 9pm...
mls nk duk asrama lme2...hehe~nk g shopping dlu...
k la...kne kemas brg lak...esok baru dpt update blog ni blek...see ya tomorrow~~~

siti mas eka

cantik kan nme 2...
2 nme kwn ak...
skrg ni dia duk kt sblh ak ni..
ktorg ada perhimpunan smpena birthday lecturer ktorg yg mne ntah...
hehe~~sje je nk wat sengal post pasal dia...
dia ni org johor..dn jugak org jowo...
haha~cian kt ak skrg ni sbb dia tgh pukul ak sbb post pasal dia...
mas...jgn mare...


korean drama subtitle ¬_¬!!

korg ske tgk cte korea??
bg yg ske tgk...
eyn juz nk tnya...
korg ske tgk online ke tgu ada kt dlm tv...
download ke tgu org hardsubs dlm youtube??
korg tgk kt mne??
youtube?viikii??mysoju??dramafever??sbsonline??soompi??dailymotion??
bg yg ske tgk online eyn xder hal nyer..
kalu tgk kt youtube lambat sket subs dia akn kuar...
dn korg kne tgk cpt2 sbb takut video 2 kne delete..
kalu kt viikii agak cpt la subtitle 2 kuar...
mysoju??dia ambk link dri sume lmn web yg len...cth:dari dailymotion..
ok..kalau jwpn korg..korg download...mesti korg tertunggu2 ble la subs dia kuar kn??
ok...laman web mne yg korg bese gne utk download subs 2??
withs2??haru2haru??
apa??diorg release subs 2 lambat..
eyn mmg ske gne yg withs2 sbb subtitle dia cantik dan mcm tepat la..
tp skrg ni eyn lbh gnekn darksmurf..
ada bbrape sbb eyn gnekn yg 2..
subs yg kuar kt darksmurf 2 adalah dri fans...
kte blh edit subs 2 sampai 1 thp subs 2 btoi2..nk bgtau camne ek??
smpai xder kesalahan dri segi grammar la...hehe~
lg 1 sbb eyn skrg ni moderator kt forum 2..oh, eyn xder lak bgtau kn??
darksmurf 2 lmn web cam forum...kalu korg mnat kpop msti korg tau kn?
cm fanbase g2 la...
kalu korg nk cbe gne darksmurf..korg blh klik link ni..
sampai cni je la ek...
~~tatatititutu~~

countdown

eyn nk wat countdown pe lak mlm2 ni??
eh silap...pagi dh la...dh msuk kul 12...
ni countdown utk eyn dan kengkawan eyn blek kg...
syioknya kn??
dlm beberapa jam ag ktorg akn blek umh selama seminggu je...
eleh...seminggu pn nk heboh...huahaha~

gmba ni di ambk mse ktorg sem 1 taun lps..huhu~
enjoy lg nih...

haha~ktorg ke rumah kwn kami utk jamuan akhir sem taun lps...
kami berempat sme2 terseksa disebabkan subjek social studies...

npe eyn tetiba post entry yg ada gmba ni??
**pdhal bukannya tempoh foundation ktorg dh abes...cuti seminggu je pn**
sajo jah..nk imbau kenangan silam mengusik memori jap...
cm kenal je ayat 2 tp ktne pernah dgr ek??
k la..2 je kot..


Thursday

hantu melayu,hantu jepun,hantu taiwan,hantu korea..(part 2)

td eyn dh ckp sal hantu melayu kn??
cpt teka eyn nk cte sal hantu pe lak kali ni??
cpt la...teka dlu..hehe..
*
*
*
*
*
eyn nk cte sal sume selain dri yg melayu...
sbb eyn dh wat yg melayu nyer td kn??
yg 2 sbnrnya eyn nk wat post khas utk ashraf muslim tp xpe la..len kali eyn wat lg..
eyn mmg peminat kpop,kdrama,jpop,jdrama n tdrama...
tp eyn lbh kpd kpop la..n lupa lak..kdrama jugak...
hehe~rmai nk tnye knpe eyn mnat sgt artis2 korea ni??
jwpn eyn simple..knpe lak xleh nk mnat diorg??
itu terpulang pd individu itu sendiri...ikut ske hati dia la nk mnat spe2 pn kn??
ok..eyn dh lme terjebak dlm kancah kpop dn kdrama ni...xleh nk bg exact date ble eyn start mnat...
cme eyn blh ckp..dh lme...
eyn ske download lgu dn drama2 diorg..
dn eyn akn cbe dptkn drama yg eyn nk download dlm saiz yg kecik..
besenya eyn download cte...saiznya juz dlm 350MB je..
kecik kn??kalu bese 700-900MB...
kalu nk tau kt mne n bagaimne eyn jumpa tmpat nk download 2 tunggu post yg akn dtg...

hantu melayu,hantu jepun,hantu taiwan,hantu korea..

hmmm...agak2 dlm 3 hantu 2 eyn kategori yg mne??
yg pasti eyn bkn dlm golongan yg pertama...haha~~
bkn eyn x bangga jd org melayu...
tp eyn x mnat sgt ngan cter2 melayu ni...
ntah knpe eyn pn x pasti...
tp korg jgn la nk hentam eyn pulak...
ckp eyn mcm2...bajet la..perasan la...mcm2 korg mgata kt eyn...
sedih tau...bkn eyn ckp eyn x sokong industri perfileman kt malaysia ni kn??
eyn juz ckp eyn x termasuk dlm golongan 2...
eyn xmnat sgt ngan cerita melayu...
tp eyn still tgk..eyn ske kalu cte yg klaka..tp bukan lawak bodoh..
eyn ske tgk cte yg membentuk peribadi kte tp x byk kt malaysia..
eyn pn ada gak mnat artis melayu..tp x ramai..
eyn mnat sgt ashraf muslim...
ske tgk dia mainkn watak ustaz...sesuai sgt...
makin sesuai dgn nme dia kn??
skrg ni pn dia dh terlibat dgn perubatan secara islam...lg la eyn ske..
hehe~~ dlm post len eyn akn cte lg...yg ni part 1 sal hantu2 ni ek...



~7 kali laungan merdeka~

mse tunku abdul rahman isytiharkan kte merdeka dlu...
dia laungkan 7 kali kn??
knpe ek??
post kali ni bkn nk ajak korg pk knpe laung 7 kali...
tp nk ajak korg sme2 laungkan merdeka utk eyn 7 kali..
sbb eyn dh abes exam td...yyeahhhh...yahooooooo~~
bedabedoooo~~
!!!!!!!!!!!MERDEKA!!!!!!!!!

Wednesday

~let it snow~


love

pe kne ak ni??
i <3 ss
ngantuk...tp xleh nk tdo lg...
tomorrow exam will be the most critical subject...
i hate study but for the sake of my result i'll study this time...
knpe la malaysia ni t'lalu exam orientated??
cian kt student yg mmg x ske study cm ak ni..
mls tol nk study...
rse cam nk pengsan dh...
tp xleh la...mmg esok ak akn qodo tdo ak...
mati la..mati la...mati la..
pe yg ak nk jwb esok ni???

ss

ss...bkn syiok syendiri tau...
social studies daa..
ni paper last...esok..
jumaat da blh blek...
cuti kejap je...seminggu je...
lps 2 da xder nk tension sal exam...tp akn tension ngan coursework aka asgnment...
juz nk merapu sket je psl ss ni...
ni ak karang sajak khas utk ko my dear ss,

ss,
ko mmg feberet ak...
disebabkan ko la ak pernah kne migrain seminggu...
disebabkan ko jugak la ak x tdo mlm..
ss, 
ko tau yg ko mmg feberet ak...
sbb 2 ko asyik wat ak migrain...
ko mmg berat seberat bku teks ko...
ss,
npe subjek ko global sgt...
npe nk lari jauh2...
dlm malaysia kn ada...
susah gle ak nk kejar ko..
ss,
lps ni ko jgn la seksa ak lg..
cukup la..jgn wat ak jd bnci ko ek...
sbb ak da start ske ko lps..
mdm iswander aja...

study=fail..xstudy=lulus??


btoi ke yg eyn tulis 2??
yg 2 status kwn eyn tulis kt fb dia td...btoi2 lps exam english studies td...
knpe dia tulis cm2 ek??
eyn pn x pasti...
yg eyn tau cme like status org...
mcm like status org ni dh jd rutin eyn...
bak kte kwn eyn......dia ni the liker...
haha~~eyn pn ske mnyemak kt wall kwn2 ak.. 
mle la mcm2 eyn merapu kt wall diorg...
2 keje part time eyn...
ske la wat keje cam2...hehe~
korg nk ke eyn kaco wall korg jugak??
kalu nk bgtau je...
nanti eyn serang ek...haha~

nk cter gak sal exam td...
teruk...yg study mlm td x macuk..
yg study pg td tp gitu2 je lak yg macuk...
huhu~cedeyh2...bersedia la utk repeat paper..
esok social studies...my 'faberet' subject...
subjek 2 susah gle2 nk mati...
2 sume kwn2 eyn la ckp..eyn tulis je...xckp pn...
kekeke....tp mmg btoi la subjek ni susah...kne tau isu2 semasa la..
sal gender stratification,culture,communication la...
da la 2..nk yg around d world lak 2...malaysia pn eyn xlepas lg tau..
k...tenangkn otak ngan tdo jap...
sambil2 tu study la sket kn...
study+tdo=stado...
ske equation ni...mse kt skola dlu slalu gne time prep...
ok..kalu ada mse eyn update lg...


jom makan...

eyn bru je abes exam td...
lapar gle weiii...
so skrg ni nk mkn..
korg dh mkn tgh hari??
kalu blom...jom la mkn sekali...
heheehe~~

i know why the caged bird sing

sje je...2 tjuk poem yg ak tgh belek2...
ngantuk lak dh....
skrg ni lgu teardrop in the rain by cnblue tgh berkumandang...
lg tambah ngantuk ak ni..
so...ibu ngan cikgu ak dlu2 ckp...
kalu ngantuk p la tdo..jgn tahan...
ye la cik eyn oiii..
kn ko x ske burn midnight oil...
so skrg ni ko kne offline...
k la sume...nk off~~~~~

sblom 2 ak nk share lgu ni..
Teardrops in the Rain by CNBLUE

IBU

rindu kt ibu...
x sabar nk blek...
td bukak blog kwn jap..
tgk dia ada wat post khas utk mama dia..
tp kak adik(ibu je panggil cm2) xtau nk wat post cmne kt ibu...
kak adik juz blh ckp rindu sgt2 kt ibu...
k la..kak adik nak sambung study blek...

nak jerit kuat2...

tgh2 study td kn...tetiba hati ni tergerak nk bukak fb...
sebenarnya td ada la htr friend request kt abg ben...
ble bukak blek  td...tgk2 abg ben dh approve..
wah~~~~rse nk jerit kuat2 biar 1 asrama ni dgr...
hehe~~thx ya abg ben
sambung study blek!!

Tuesday

democracy

bukan utk cetuskn kontroversi ke ape ek...
ni just tajuk poem yg ak tgh study utk exam esok...
democracy by Langston  Hughes...
pe cte ngan poem ni??
ak pn xingt mne la...padahal thn lps dh blaja..
**nampak sgt wat bnda len mse group len wat presentation..**
jom layan poem ni smbil dgr lgu dari CNBLUE...hehe
LOVE

LETS GO CRAZY

ni poem 2...hehe~~

democracy

Democracy will not come
Today, this year
Nor ever
Through compromise and fear.

I have as much right
As the other fellow has
To stand
On my two feet
And own the land.

I tire so of hearing people say,
Let things take their course.
Tomorrow is another day.
I do not need my freedom when I'm dead.
I cannot live on tomorrow's bread.

Freedom
Is a strong seed
Planted
In a great need.

I live here, too.
I want freedom
Just as you. 

hri ni??

ak xder citer pn kt korg cmne ak exam hri ni...
1 je word yg kuar...
"kkeuk"..
pe 2??hehe~~2 1 dri reaksi ak selama ni...
ntah nk terang kt korg cmne...
hri ni ak kne wat essay....
pening doe nk mikirin pe point yg ak nk msukkn...
setakat ni je la post ak kali ni...
ak kne study utk esok la...
yg esok lg mencabar auuu...
english studies...means that..pasal literature..
mmg ak ni 'peminat setia Shakespeare'...
hehe...nasib bek org ckp yg Macbeth xkn ditanya...
k la...tatatititutu~  

xder keje...

hari ni duk sibuk mengedit blog...
still x puas hati..
knpe ek??
manusia ni mmg mcm 2...xkn cpt puas hati ngan apa yg kte buat..
manusia jugak ske sgt cri kesalahan org len...
mmg itu sifat semulajadi manusia...
korg xyah ckp la korg ni len...sorry..
maybe ada yg len...tp ak ckp secara general...
post ni ak tujukan khas utk ak...
nk kritik diri sendiri...
sbb kalu org len kritik kte marah...
tp kte kne sedar ksalahan kte...
kte jgn anggap diri kte sempurna...
xder manusia yg btol2 sempurna...
jgn nk ckp even nabi pn wat kesalahan..
2 bnda len...korg jgn bandingkan diri korg ngan nabi...
ALLAH sengaja biarkn nabi wat kesalahan utk tegur umat manusia...
ok...xnak merapu kt bnda len...
knpe ak wat tjuk post ak kali ni mcm 2??
sbb ak selalu cri keje len ble sepatutnya ak wat bnda len...
nk contoh??ni haa~~
ak blh lak post kt blog ni sdgkn sepatutnya ak study..
esok exam lg la cik eyn oiii....
kekeke~
ok la...mls nk tulis byk2...
esok kte post lg...
tgk 2...nk post lg???
study la cik kak oiii....
**esok xnk sentuh pn laptop ni**
k la...jap ag nk masuk waktu maghrib...jom siap sedia utk solat...
daaa~~




Bloglist Nizam 2011

hehe..kali ni nk join bloglist ni...
blh x??
nk tulis pe ek???
korg sume join la bloglist ni gak...blh tambah kenalan n tengok blog2 yg menarik...
ske3...sy ske tinjau2...jogging2...walking molking kt blog org len n sertai contest...
jom...cm bese...klik kt gmbr kt bwh ni...

thx ya~~

ada la sorg kwn ak td..punya la semangat nk cri blog ak ni...
dia godek2 blog dia n tgk ape yg ak tinggalkn jejak kt blog dia 2..
huhu~~
bkn ak xnk bg link blog ni kt korg..
korg gak xnk bgtau ak pe link korg kn...
so bg fair la...2 pn ak pernah post kt fb dlu...
korg je kot yg xperasan..
k la...
stakat ni je post ak...
huhu~

p/s: khas utk kwn ak...shira

citer sedih....

sebagai peminat setia cte korea ni...
mmg ak rse sedih ngan berita ni...
huhuhu..
first thought kuar dari benak ak..
they are such a sweet couple...
nk tau x ak ckp sal pe ni??
ni haaa....
korg klik je link kt bwh ni...
diotg ni cute tau...
kn bgos kalu diorg ak b'sama lg lps hyunbin blek dri marines 2..

~ce acu cuba try test~

huhu~~x cuba x reti la jawabnya...
dri dlu duk dengki tgk cursor blog org len lawa...siap kuar sparkle2 lg 2...
huhu~~so ak cbe la cari...
ak tnya la kt encik google 2 camne nk wat...
nk tau pe jwpn yg ak dpt??
hehe~~xder pn yg blh bg ak jwpn yg ak nk...sumenya susah nk ikut..
kne edit html kt design la...
ak ni budak baru belajar...kalu slh tlg la tunjukkn...hehehe~~
ibu ngan abah ckp xbek dengki kt org tau...
so ak try la godek2 blog org yg ada bnda yg ak nk 2..
huhu~~last2 ak jumpa la blog ni...
dia wat tutorial kt bebudak blogger baru cam ak ni...
hehe~~thx kt lyssa sbb bg tunjuk ajar...
tp skrg ni ak tgh nk cri bentuk yg comey2...esok baru blh ubah kot...hehe~~
sbbnya esok ak ada exam..ni pn dh dkt nk kul 1...kne tdo la doe...
pe2 pn kpd lyssa...esok sy akn melawat lg akak punya tutorial...besh2 tau akak nyer post...
dh la design lawa...
k la sume...selamat malam...

p/s: post ni ditujukan khas kpd lyssa sbb sediakan tutorial2 yg mmg ak nk cari selama ni...huhu~

Monday

walking molking..

ske la jelajah blog org ni...
td p la jenguk blog kwn2 jap...
ntah knpe diorg xnk bg link blog diorg kt ak...
ak pn xfhm...
xnk bg pn letak jugak link kt fb...
blh tahan la blog diorg...ak pn x fhm knpe la nk berahsia sgt ngan ak ni...
bknnya ak nk bashing korg ke apa...haha~~
no hard feeling k...ak x terasa pn walaupun korg xnk bgtau ak...
td ada la kwn ak yg sorg ni...
punya la xnk bg ak tgk blog dia...
ak cuba la selidik kn...
mne la tau dia mcm yg len gak letak link kt fb...
xder...ak try lg...cuba punya cuba..
ak teringat nme yg dia selalu guna...hehe~~
yesssssssss!!!
ak dh tau...btoi ke x ni??
ce acu cuba try test gak skali...
i'm a definitely genius in cracking the hidden meaning...kekeke~~
btoi x ayat ak ni??bdk tesl dh...malu la beb kalu slh...kekeke~~
xpe3...btoi la telahan ak 2...
yeahhh~~dh jumpa..
jgn mare ek....
sje je nk blogwalking kt blog anda...

lagi??

ada je bdk ni...ish3..
pe lg yg budak ni nk post kali ni ek??
asyik post yg merapu jek...
haha~~that's my style...**dlm nada GM Park dlm Secret Garden**
hehe~~
kali ni rse cam nk post psl message alert yg ada dlm secret garden 2 la...
best tau message alert dia ni...lps tgk cter 2 jd addicted ngan message alert dia...sanggup cri n menghabiskn kuota broadband utk download mse lps tgk cte 2..
haha~gilo la ko eyn...
 ni nk share la ni...shabar...
kalu korg nk download..cri je kt 4shared 2..taip je mesti byk yg kuar...




yg kt atas ni mse kim joo won sebut~~ske3...



usha2~~

pe yg eyn tgh usha2 ni ek???
xtau nk post pe jek...
knpe ek sjk akhir2 ni asyik mengadap blog jek??
dlu mse wat blog zaman mentah xder la ske sgt mengadap blog ni...
hehe~~almaklum la darah tgh muda...nk ce cuba acu try test(bak kte org ganu) ngan bnda2 teknologi nih...
zaman 2 mse ak form 4 kot..
still baru lg...skrg ni masih newbie gak kt cni...
blog lme dh tinggalkn sbb x ingt password...kekeke~~~
x reti pn sal blog ni...selama ni wat blog 2 pn sbb nk follow blog hlovate jek..
haha~~alasan 2 mmg la~~hihi..

k la...malas nk sentuh sal newbie ke x...
pe2 janji bahagia~~
pe yg nk tulis ek??
ooo...nk tulis sal peksa esok...esok ada lg exam..
ada~~sape ckp xder??
puk kang!!!(korg mesti xtau pe 2...maksudnya jap g ak pukul korg **lbh kurang la**~~jeng3...)
hahaha....esok peksa pe ek??
ooo...yeeeeee....
LDV...
ni yg ak mls ni....
kne wat essay la pulak....konfem berpusing2 la nanti kepala hotak ak nk pk n ngadap kertas soklan 2...
skrg ni kne wat pe ek??
ingt blek format2 essay yg de...2 je kn kalu nk study pn...maknanya mlm ni blh gak nk relax...hohoho~~

HYUN BIN~~

bg peminat drama2 korea ni mesti knl spe dia ni kn??
ye la...skrg ni dia tgh hot dgn cter secret garden...
walaupun dh tamat still rmai yg tergila2kn cter ni...besh3..
k la..knpe ak wat post pasal dia ni??
xder pe yg istimewa sgt pn...
dia akn masuk marine hri ni...so ak tujukan khas post ak kali ni utk dia...

oh hyun bin...
mmg la ko terkenal ngan cter bru ko...rmai dh start mnat ngan ko...
tgh2 ko hangat terpaksa masuk marine lak...
nk wat cmne kn??
mnda 2 mandatory utk sume warga lelaki korea...
ak start mnat ngan dia bukan mse ak tgk cter secret garden 2...
nk kte lme x la lme sgt...nk kte baru mnat pn...x la baru sgt..
ak mnat ngan dia since ak tgk snow queen n a millionaire first love...
hensem3...
k la..
ak start nk wat post ni pn sbb mse ak bukak allkpop td ak nampak gmbar dia rmbut ala2 military..
so ak nk share la ngan korang...
ni gmbar dia...
ak akn citer sal dia lepas ni...
ak akn share psl sume artis korea yg ak mnat dlm post2 akn dtg...hehe~~
**mcm la rajin sgt..**

ni gmbar terbaru dia sblom msuk marine hari ni...





ni lak gmbr peminat2 dia bg sokongan kt dia sblom msuk..
diorg janji akn tgu dia abes tugas dia...
2 thn tuuu~~

[CoNtEst] the sweetest memory in past year

salam sume...
tgh asyik menggodak pe yg ada dlm internet td...tetiba ak rse cm nk wat blogwalking molking lak...
then ak jumpa la 1 blog ni...kiut...mnat anime...sme cm family ak....
hehe~~~akak2 ak mnat anime gak...termasuk la ak...
ak ni mmg hantu jepun dan korea nyer..
kipas-susah-mati nih...huhuhu~~
xder la susah sgt nk mati..tutup suis mati la kipas 2...kekeke~~

ni dijadikan cte...ak nk join la contest yg dia buat ni...
contest pe ek??
kn ak dh tulis ak tjuk post ak...
nk msuk jugak???
pe syarat2 nya??
klik kt gmbar bwh ni...

k ... skrg ni ak nk cte sal memory ak...nk pilih thn pe ek???
balun je la sume...hehe..**tipu la kn...1 cukup da**
nk cte sal pe ek???
k la...ni cter ak..

....

oh happy happy day...
hehe~~
npe happy sgt ek??
kn dlm post ak sblom ni ak ada ckp...
hari ni ak dh start exam...
subjek utk hri ni dh lps...
ada lg 3 subjek...
walaupun still ada lg 3 subjek...ak nk hepi jugak...
LDS dh lps...yeah~~
xpe la kn skali skala nk enjoy...
sbb ak tau nanti ak akn tension...
ada 1 subjek ni mmg sume org 'ske sgt'...
hahaha......
sblom tiba mse utk subjek 2...bek ak tenangkan fikiran ak kn??
post akn dtg ak akn cter la kt korg subjek pe yg org plg ske 2 ek...
ni nk lyn lgu b2st lak...huhuhu~~
bye sume...

giveaway by ezan

tgh asyik ak duk blogwalking td...
ak terjumpa la 1 post ni...
sal giveaway by ezan..
dia wat giveaway first utk thn ni...
ni adalah first giveaway yg ak try nk msuk...
pe syarat giveaway ni??
nk tau lbh lanjut klik je kt gmbr bwh ni...


k...tu je yg ak nk post..jom la join rmai2 ek..
hehe~~

new post

skali lg nk merapu kt cni...
sbbnya...dh malas nk study...
dh tutup sume buku...
skrg ni nk kemas brg then tdo...
esok kne bgn awl...hehe~
nk exam la ktekn...
k la...wish me luck~~

12 malam..

dh mai dh..dh mai...
huhu~~
dh start dh berdebar lorh...
tolong!!!!!!!!!
kurang bpe jam lg ak nk exam!!!!
huhu~~slama ni mls nk study...lg bpe jam nk exam baru duk sibuk nk study..
huhu~~Pe nk jdk la eyn oii....
dlm tgh cbuk study ni smpat gak layan twitter jap...
ingtkn nk trending jonghun nyer birthday...
JONGHUN???
spe 2???
leader FT Island daa~~
kpop...korg tataw xpe...biar org yg 'hantu' kpop je yg tau...
tp kalu korg nk tau pe slhnya kn??hehe...

ni gmbar2 dia...




sal dia ni..
dia ni leader FT island...
kalu korg curious sgt sal dia ni..kt bwh ak ltk info sal dia...
Name: Choi JongHun (최종훈) 
Birthdate: March 7, 1990 
Height: 178cm (~5'10") 
Weight: 60kg 
Blood Type: A 
Band position: Guitar, Piano, Leader 
School(s): Shindongshinjoong Jungbosanub High School 
Hobbies: Listening to music, the Internet 
Family: Parents 
Talents: Piano 
Nickname: Sexy Jonghun 
Charisma point: Nose 
Fashion: Sophisticated, fitted style with mostly blacks and whites 
Music experience: Started learning piano when he was 6 years old as a hobby, and met the other members two years ago. 
Message to future girlfriend: "뭐 사줄까? 뭘 원해? ♡" (What should I buy for you? What do you want? <3)
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...