Friday

lajukan connection internet anda

apa khabar semua??hahahaha...
hari ni ak nk wat satu trick yang ak blaja ngan orang jugak...
dlm kebosanan menggodek-godek blog orang lain terjumpa la blog yang ajar tips ni...


meh kte tengok cara-cara nak lajukan connection internet ni camne..


step 1: semak IP address anda... boleh check kt cni.. [LINK]
step 2: paste c:\windows\system32\ping [jarak] IP ANDA [jarak] -t pada notepad anda..


step 3: simpan fail ni...klik Save File As...korang blh letak nama apa2 utk fail tu tp lebih baik letak ping.bat
atau kalau korang nak letak nama lain pastikan ada .bat kt blakang tu...cth: namaikutsukahati.bat then save fail tu kat Desktop..jangan save kt tempat lain, nanti tak jadi lak..
step 4: klik fail yang korang save tadi tu...nanti tetingkap command prompt akan terbuka..biarkan tetingkap tu terbuka sampai korang dah habis guna internet..kalau korang dah selesai guna boleh la tutup tetingkap tu...
cara ni maybe korang kena buat setiap kali korang connect to internet..sebab IP address korang boleh berubah jugak..


ada lagi cara lain untuk wat laju connection korang...tapi rasanya yang ni paling senang...
credits to: pemilik asal trick ini

2 merapu bersama~~:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...