Sunday

bila novel HLOVATE didramakan...




WAAHHH....memang ak akan menjerit kuat-kuat....akan jadi happy sangat-sangat...
ni sume gara-gara penangan cite NORA ELENA la ni...
ak tak layan pun cite tu...sebabnya cite tu tayang kul 7-8malam...
waktu maghrib tu...konfem-konfem abah tak bagi tengok...ibu tengok CINTA MELODY yang abes kul 7.30malam tu pun abah da bising...mustahil la yang abes kul 8 dia bagi kan??? hahahaha...
insyaAllah kalu tiba-tiba mood nak tengok cite tu mai...ak layan kat youtube atau download je la...novel tu da bace bila ntah...bole tahan...hihihi..





okay la....korang kenal tak sape HLOVATE ni??
dia tu penulis novel la...bagi yang tak tau sape dia meh ak cite sket...hehe...bersemangat waja sket..


(dipetik dari http://www.jemariseni.com)



HANYA INGIN DIKENALI dengan nama Hlovate. Cerita pertama yang ditulisnya ialah GreaTroublemaker_i, ketika menuntut di tingkatan 3. Menulis baginya adalah satu cara untuk berkongsi dan meluahkan rasa.
Antara kata-kata Hlovate: "... menulis bukan sebab aku nak cipta dunia fantasi. Hanya contengkan apa yang nak dikongsi dengan orang lain tentang apa yang diketahui. Aku tak banyak ilmu. Aku cuma tau kisah hidup ~ aku, famili aku, kengkawan aku dan orang keliling aku. Dunia ni 'classroom' yang paling besar dengan Allah sebagai 'Teacher the Almighty'. Aku banyak belajar dengan tu. Aku tak pandai tulis bahasa bunga-bunga untuk harukan hati orang. Aku 'just' tulis apa yang aku rasa dan nak orang rasa. Tapi macam kata kawan aku, 'everything needs commercial value and attraction force'; maka aku pun 'draw' je cerita tu ikut 'taste' orang yang nak baca, tapi dengan 'core' yang aku ada sebagai 'basic color', nak 'share' dan bercerita rasa dengan orang bukan senang."
Katanya lagi: "Aku tak pandai melukis, jadi aku tak boleh 'draw n paint' perasaan aku
 Aku tak pandai menyanyi, aku tak boleh lagukan hati aku
 Aku tak ada 'art n skill', maka aku tak boleh nak 'shout out' buat 'graffiti' kat mana-mana dinding... dan sebenarnya aku tak pandai pun menulis... aku tau 'throw out n spill' je..."
 



ak start kenal HLOVATE ni dari GreaTroublemaker_i or yang telah dibukukan TUNAS and Aa+Bb...
best novel-novel dia...memang ak suka sangat baca...yang terbaru novel dia ialah CONTENGAN JALANAN...bagi yang nak kenal dia ni bole la usha-usha e-karya dia...dan ak rekemen bce la GreaTroublemaker_i ..best!!!!!!!


e-Karya Hlovate:   
    http://hlovate.blogdrive.com
    http://hlovatehikayat.blogdrive.com
    http://hlovatulis.blogdrive.com
    http://hlovatalk.blogdrive.com 



 karya terbaru HLOVATE

2 merapu bersama~~:

Nurfazila Suhaide said...

suma crita hlovate memang superb..!

eyn @ efujy said...

@Nurfazila Suhaide ye kan??? xleh bayang kalu didramakan...xtau spe yg sesuai mainkan watak2 novel dia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...